IJsselhoff nieuws

Fietsnetwerk

IJsselbiennale

Internationale kunstroute langs de IJssel van Doesburg tot Kampen

Fiets of wandel deze zomer langs de mooiste rivier van het land!

 

Hoogwatergeul

Veessen-Wapenveld

Op meer dan 30 plaatsen in het Nederlandse rivierengebied krijgt de rivier meer ruimte. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden onderzocht. Langs de IJssel is de geul tussen Veessen en Wapenveld veruit de meest effectieve maatregel om de waterstand bij hoogwater te verlagen.
Tussen Veessen en Wapenveld (gem. Heerde) is een hoogwatergeul aangelegd. De geul is 8 kilometer lang en is tussen de 550 en 1.500 meter breed. De geul is ontstaan door de aanleg van twee nieuwe dijken op maaiveldhoogte.

De geul krijgt een inlaat bij Veessen en een uitlaat bij Wapenveld. Alleen bij extreem hoogwater gaat de inlaat open en stroomt het water in de geul. Hierdoor verlaagt de waterstand in de IJssel met 71 centimeter. Dit gebeurt naar verwachting gemiddeld eens in een mensenleven. De agrarische functie van het gebied blijft gehandhaafd. Tussen de twee dijken kunnen vanwege de veiligheid geen woningen en bedrijfsgebouwen blijven staan

Horsthoekerpad (Klompenpad)

Nieuw in Heerde!

Ontdek het afwisselende landschap rond buurtschap de Horsthoek met beken, houtwallen, bos en heide. Onderweg kunt u een kudde Veluwse heideschapen tegenkomen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Horsthoekerpad Heerde

12 kernenroute Olst-Wijhe

Deze fietsroute laat u kennismaken met Olst-Wijhe, bekeken door de bril van de lokale bewoners.

De gemeente Olst-Wijhe bestaat uit 12 kernen. De 12 Plaatselijke Belangen van  deze kernen hebben een fietsroute gemaakt die deze dorpen verbindt. Dit is de 12- kernenroute, die laat u kennismaken met Olst-Wijhe bekeken door de bril van de lokale bewoners. De Plaatselijke Belangen hebben deze kennis samengebracht. De route leidt u langs de meest bijzondere en vaak nog onontdekte plekjes en paadjes van de gemeente. U fietst het grootste deel van de route over asfaltwegen, maar ook regelmatig over zandwegen, karresporen en kerkpaden en nauwelijks langs knooppunten. U kunt de routekaarten en de routebeschrijving van de route downloaden via:

 12 kernen route olst-wijhe


Q-music was 19 maart met de Gemeenteraadsverkiezingen in ons kleine stembureau. Een live uitzending van 6.00 uur tot 9.00 uur met Mattie & Wietze. Het kleinste stembureau van Nederland. 47 stemgerechtigden en maar liefst 65 stemmers kwamen naar stembureau 14. Opkomst 138,3 %!

Mattie & Wietze hebben heerlijk geslapen in Bed & Breakfast IJsselhoff!

Filmpje en foto’s:  Qmusic: 

 

 

Reacties plaatsen kan niet meer.